2013. szeptember 13., péntek

Jets meccsen jártunk!

Még múlt hétvégén sikerült kijutnunk a szezon első amerikai futball mérkőzésére. Nem vagyok nagy sport rajongó, de az a hangulat ami ott volt még engem is magával ragadott és alig várom a következőt. 
Még csak be sem értünk a stadionba, már nem győztem pillázni jobbról balra. A parkoló telis-tele volt szurkolókkal akik sütögettek, játszottak, tv-én(!) nézték a meccset, egyszóval grillparty-t tartottak az autók mellett. Hát nem király?

A kép nem a legjobb, de látszik, hogy a csapat mezébe öltözve, külön kisbusszal érkezett ez a nem olyan kis csapat a parkolóba, és nem is szándékoznak ennél beljebb menni. Az orrunk előtt épp egy beer pong asztal látszik, ők már biztos jól fognak szórakozni. 
Az első ledöbbent pillanatok után a követkő gondolatom persze az volt, hogy ezt egyszer nekem is ki kell próbálnom.

Még mindig nem a stadionban, de már a kapukon belül úgy érzi magát az ember mintha egy majálison lenne. Tombol a zene, eszem-iszom minden felé és ingyen pingálják rád bárhová a csapat logóját. Igazi családi megmozdulás, még egészen apró, pár hónapos babákat is láttam az alaklomhoz illő rugiban, zöldre festett pofival.
És ha végül sikerül bejutni a stadionba, na ott aztán végképp leesik az ember álla. A nézőtéren kicsit több mint 80.000 fő tud helyet foglalni, ez szinte akkora mint a szülővárosom teljes lakossága, persze mondanom sem kell, hogy teltház volt. 
Nem is értem miért, de meccs előtti showműsorra nem mindenki volt kíváncsi, pedig az is nagy élmény. A csapatot úgy köszöntötték mint a legnagyobb sztárokat, jaa és mondtam már, hogy a csapatnak saját dobzenekara van? Az ugri-bugri lánykák előtt pedig fejet hajtok, nemcsak hogy a bevezetést és a szüneteket végig táncolták, még a meccs közben is, a pálya szélén folytatták. A show zárásaként pedig 3 vadászrepülő suhant át a stadion felett.
A lényeg, tudják csinálni a hangulatot, nagyon.

A meccset nem részletezném, így nem túl érdekes, de ha ott vagy egész más. Kicsit féltem, hogy bonyolult lesz és nem fogom érteni mi történik, de szerencsére nem így lett. A meccs négy 12 perces blokkból áll, azaz 48 perc lenne ha nem lennének szünetek és időhúzások, de vannak, úgyhogy nagyjából 3 órás egy átlagos mérkőzés. A megszakítások persze nem zavarják a szurkolókat, a teljes 3 órát végig tombolják.
És mint a mesében, a hazai csapat vesztésre állt mikor 2 másodperccel a vége előtt megfordították az állást. Gondolhatjátok mekkora őrjöngés volt ott.
Ohh igen, hogy is tartanak rendet, minden blokkban több felügyelő pásztázza az embereket és ha alszol, részeg vagy, rendetlenkedsz vagy bármi olyat teszel ami nekik nem tetszik azonnal kizavarnak, vita nincs, ha mégsem értesz egyet majd kisegít pár rendőr akik szintén ott vannak.
A nap végén pedig még Lucy-t is megtaláltuk.

Ti milyen meccseket néztek szívesen? Szoktatok kijárni valahova?

Egyéb, mivel péntek 13 van, mi mást néznék mint Péntek 13-at. Tudtátok, hogy Jason SOSA nem fut, de MINDIG utóléri az előle szaladó áldozatokat, hihetetlen.

1 megjegyzés: