2016. március 3., csütörtök

Új utakon...

Épp költözés előtt állunk és ahogy ez ilyenkor lenni szokott az ember agya elkezd kattogni, hogy is rendszerezzem és dobozoljam a dolgokat. 
Ahogy nézegettem mi mindenünk van, teljesen letaglózott mennyi mindent halmoztunk fel amire nincs szükségünk, minket is elkapott a jól megtervezett amerikai 'consumerism'*. Egész eddig úgy gondoltam, hogy tőlem messze áll ez a világ, de most mellkason ütött a valóság. Ahogy ez a gondolat megfogant a fejemben azonnal követte az is hogy ezen változtatni kellene. Nem szeretném az életem ilyen értékek alapján élni és még kevésbé szeretném, hogy a gyerekeim ilyen értékrendszert tanuljanak tőlem. 
Ok, változtatni kell, de hogyan? Hol kezdjem? 

Hova máshova is fordulna egy blogger, ha nem blogokhoz és youtube csatornákhoz. Sok nézelődés után rájöttem nem én vagyok az egyetlen aki így érez és bőven lehet irodalmat találni az interneten. 
Első körben gondoltam mutatok pár csatornát nektek is, ők azok akik engem sokban inspirálnak és valószínű sok mindenben követni is fogom a példájukat.


LightbyCoco
Rettentő aranyos, szimpatikus csajszi aki minimalista életvitelhez ad tippeket, ötleteket. 


Meilin Hyde 
Szintén minimalista életet élő leányzó aki most kezdte el a  'zero waste' (szemétmentes) kihívást, ehhez ad hasznos tanácsokat és osztja meg tapasztalatait. 


Lavendaire
 Ő áll talán a legközelebb a ma népszerű youtube guruk csoportjához. Életmóddal, lelki egyensúllyal, önmagunk megtalálásával kapcsolatos videói a legnépszerűbbek, és szerintem is nagyon jók. 

Tudom, sajnos mindhárom csatorna angol, egyelőre magyar videókat nem találtam a témában, de ha esetleg ti tudtok, linkeljétek ide, kíváncsi lennék rájuk is.

Nektek mi a véleményetek a témáról?

* erre sajnos nem találtam meg a megfelelő fordítást, nyers fordításban fogyasztáson alapuló, társadalmat, gazdaságot jelent

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése