2015. január 20., kedd

one months baby update

Úgy gondoltam havonta írok egy kis beszámolót, hogy alakulnak a dolgok a kis tökmaggal és hihetetlen, de el is értük az első hónap végét, sőt lassan a második végét is, így itt az első bejegyzés.

Az első hét nagyon gyorsan elrepült, csak evett és aludt, néha egy pelus csere és vissza a menetrendhez. Aztán a második héten kezdődtek a problémák, rettentően pocak fájós lett. Nem sírt sokat, de látni lehetett rajta, hogy fáj valami, nem tudott aludni és naphosszat nyűgös volt, szóval jöttek a trükkök. Folyamatos ringatás, rezgős kiságy, gyógynövény cseppek, nyugtató zene és ami végül bevált, a hason alvás, gyógycseppek és a cumi és így a harmadik hétre sikerült újra mindhármunknak aludni egy keveset.
A hónap második felében pedig jöttek az ünnepek és bár idén nem volt beigli és csodásan díszített lakás, ezek ellenére felejthetetlen karácsony volt.
Az utolsó héten pedig elértünk egy növekedési ugráshoz így szinte naphosszat csak evett. Eleve elég sokáig szopik, van, hogy 2 órán át képes enni, de ezen a héten volt nap, hogy teljes délelőttöt töltöttünk csak szoptatással, majd délután egy 4 órás alvás és szopi újra lefekvésig. Szerencsére van elég tejem, de azért is rendesen meg kellett dolgoznom, hogy elérjük megfelelő menyiséget.

Végül összeszedtem pár dolgot amik az első hónapunkat nagyban megkönnyítették és bátran merem ajánlani őket bárkinek aki most vág bele a babázásba. 


szoptató párna (Boppy double sided pillow)
Ati kizárólag anyatejet kap, így kellett találni valamit amivel igazán kényelmesen el tudunk ehhez helyezkedni és mivel képes órákon át enni ez tényleg nagyon fontos volt nekem. Még szülés előtt beszereztem ezt a párnát és egy percig nem bánom, pont megfelelő magasságba emeli a babát és a hátsó rögzítőpánt grantálja, hogy a párna nem csúszik el semerre.

mellpumpa (Lansinoh Affinity Pro Double Electric Breast Pump)
Az egyik életmentő dolog amit használtam ebben a hónapban az a mellpumpa volt és lesz is a jövőben. Sokat segített a tejem beindításában, utána pedig, hogy fenntartsam és növeljem a mennyiséget. Bár van itthon kézi és elektromos pumpám is, én jobban szeretem az elektromosat, úgy vettem észre alaposabban munkát végez.

baba program telefonra (Baby Care)
Mindenképp akartam írni, hogy mennyit eszik, hány pelust használ el a pöttöm, de az, hogy rátaláltam erre a programra megoldotta az egészet. Itt mindent tudsz vezetni az alvástól, a pelusokon és evéseken át egészen az oltásokig ráadásul a program statisztikát is készít az adatokból. Az egyik legjobb dolog a programban, hogy elkészíti a picúr napirendjét így tudod követni melyik nap hogy alakult az előzőhöz képest. Nem mellesleg telefonra letölthető ami úgyis kéznél van, nem kell kis füzetet, tollat keresgélni.

cumi (Nuk)
Mikor elkezdett fájni Ati pocakja sokszor nem azért szopizott mert éhes volt, csak ezzel nyugtatta magát. Nekem is fárasztó volt napi 12 órát szoptatni, neki sem tett jót, hogy annyit evett viszont ha nem szopizhatott teljesen kezelhetetlen volt a helyzet. A cumi tökéletesen működik, lenyugtatja és könnyebbé teszi a fájdalmas széklet és gázok kiengedését, persze nincs a szájában folyamatosan, csak akkor kapja meg ha már nagyon muszáj.

mellbimbóvédő
Erről nem szeretnék sokat beszélni, ez már eléggé a személyes terembe vág, de a lényeg, hogy a hosszú szoptatások és a mellem anatómiai kialakítása miatt enélkül mindkettőnknek szenvedés lett volna a szoptatás. Hála a kórházi nővérkéknek akiktől ezt kaptam, végül soha semmi próblémánk nem adódott.

Az első hónap egy pillanat alatt elrepült, félek tőle, mikor 18 éves lesz és visszanézek is ezt fogom mondani, így próbálok minden alkalmat megragadni, hogy jól megpuszilgassam, megölelgessem és kiélvezzem hogy még hagyja magát szeretgetni.

 

6 megjegyzés:

 1. Hasznos dolgoknak tűnnek, amiket összegyűjtöttél, főleg a szoptatós párna :) Igaz, hogy még nem tartunk a gyermekvállalásnál, de jó időben tájékozódni a dolgokról :) Gyönyörű a kisbabátok <3!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, tényleg nagyon jó dolog az a párna, nekem mérföldekkel megkönnyítette a dolgom. :)

   Törlés
 2. Oh a kis Drágaság! Jó volt hallani felőletek! :) Csak így tovább!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon édes baba! Cuki ez a kép is róla. Olvastam a szülésről szóló bejegyzésedet is. Milyen máshogy alakult, mint nekem... na jó, tudom, mindenkinél más.
  Ami érdekes, hogy én kérni akartam epidurális érzéstelenítést, és azt mondta a doki, hogy olyat az egész világon alig csinálnak. Azóta több anyukánál olvastam, hogy kaptak. Szerintem csak azért mondta nekem, mert nem akart adni. Na, mindegy, azért jó fej volt így is, és én is kibírtam :-)
  Nekem nincs szoptatós párnám, azt hallottam, nem olyan jó. Programom sem, de a többi mind igen. Viszont a kisfiam nem szereti a cumit szerencsére :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gratulálok én is a gyönyörű fiadhoz :)
   Itt epidurált szinte mindig adnak és én sem bántam meg, hogy kértem.

   Törlés