2013. november 22., péntek

koppintott lakk rendszerezés

A lakkjaim lassan elérik azt a mennyiséget ahol már igen nehéz átlátni őket. Sokat gondolkodtam már milyen rendszerezést kéne kialakítani ami mutatós és praktikus is. Abban biztos voltam, hogy nem akarom őket kipakolni, hogy mindig szem előtt legyenek és nem akartam a kör alakú margarétákat sem használni. Aztán pár héttel ezelőtt rátaláltam a (számomra) tökéletes megoldásra. 
Az ötlet nem az én fejemből pattant ki és véletlenül sem szeretnék más tollaival ékeskedni, ahonnan én koppintottam, biztos sokan ismeritek már, az a Look fancy! blog, azt a bizonyos bejegyzést pedig itt nézhetitek meg. Érdemes bogarászni a blogon, szerintem az egyik legjobb a hazai felhozatalban.
Az ötlet egyszerűen nagyszerű, mutatós, könnyen bővíthető és helytakarékos. A lényege annyi, hogy nem margaréta alapú mintákat használsz, hanem minden lakkot külön pálcrára viszel fel. Az alapot 50-es csomagban az Ebay-ről be lehet szerezni. A lakkok nevei a szárra kerültek, én átlátszó celluxra írtam alkoholos filccel, de akár magára a műanyagra is kerülhet. Tárolásra pedig egy régi befőttes üveget fogtam be.

Ti hogy tároljátok, rendszerezitek a lakkjaitokat? Ez a megoldás hogy tetszik? 
  

4 megjegyzés:

  1. gondolatolvasó vagy.pont tegnap gondolkoztam,hogy megcsinálom én is ezt:) szuper megoldás. ilyen nekem is kell:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is egyből beleszerettem mikor megláttam és be is vált! :) Hajrá vele! ;)

      Törlés
  2. Én is így rendszerezem őket egy ideje, és eddig két csomagnyi telt be, és van még mit mintáznom... Most várom a további megrendelt 50-es adagokat, mert sajnos magyar oldalakon nem találtam ilyet. A hasonló színű lakkok esetében csak a kedvenceket tartom meg, a többinek pedig új gazdát keresek, hogy használható, indokolt mennyiségű lakkom maradjon csak meg :-)

    VálaszTörlés
  3. Wow, igazán szép kis kollekciód lehet. :) Erről is készíthetnél egy videót, sőt az ilyen jó kis DIY dolgokról is, biztos nem csak engem érdekelne. :)

    VálaszTörlés