2015. március 14., szombat

2 and 3 months baby update

Már nagyon rég írtam a blogra és ennek egyetlen egy oka van, az pedig a kicsi fiam. De most már úgy érzem épp itt az ideje egy újabb jelentésnek, és most Ő is úgy döntött, hogy lepihen egy órácskára, hogy ezt megírhassam. 

It's been a while since I wrote anything on the blog and that's because of my little baby boy. But now I really feel the need to give you some update on us and fortunately he's taking a nap so maybe I can do this.



Ati most 3 hónap és 1 hetes, súlyt és hosszt nem tudok pontosan mert csak a dokinál mérjük, de kb 5,3 kg és 56 cm körül lehet és rettentő anyás (amit persze annyira nem bánok). Sosem volt az a baba akit csak úgy le lehetne tenni és el van magában, már a második héttől kezdve folyton rajtam lógott és ha a karomban aludt el akkor még letenni is szinte képtelenség volt. Ez a második, harmadik hónap így ezzel ment el, reggel felvettem és legközelebb csak este váltunk el. Most, hogy kezd kinyílni a kicsi világa úgy érzem ez a szoros kötelék egy kicsit lazul, jelenleg minden izgatja, formák, hangok, színek. Szerencsére esténként apa csinálja az altatást, így akkor én is le tudok kicsit pihenni. Az estéket tekintve szerencsések vagyunk, az éjszakákat már a második hónaptól kezdve átalussza.
Hason fekve már egesz ügyes, gyönyörűen tartja magát és lassan már fordul is hasról hátra. Fürödni egy héttel ezelőttig csak a kezemben volt hajlandó, most kezdünk lassan átállni az ő kis kádjára. 
Néha felmerült bennem, hogy nem én rontottam-e el valahol, elkényeztettem, hogy ennyire kis csipaszkodó majmóca, hogy 10 percre sem lehetett letenni. De aztán mindig arra lyukadtam ki, hogy ha ez ad neki biztonságot, akkor legyen a karomban akár 24 órán keresztül is, végülis ezért vagyok itt neki. És most, hogy látom, hogy egyre önállóbb, kíváncsi, vidám kis fickó alakul belőle, már nem is gondokodom ezen.

Ati is 3 months and 1 week old, I can't tell exact weight and length because we only measure him at the doctor's office but I think he's about 5.3 kg and 56 cm and he's really a mommy's boy (that I don't mind). He has never been a baby that you just put down and he entertains himself, he's in my arms all day since the second week and if he falls asleep in my lap it's almost impossible to put him down. So I literally spent every moment with him in the last two months, I picked him up at morning and I put him down at night. Luckily daddy do the night shift so I can rest a little. Now that he start to open up more to the world our bond loosen a little, he's more interested in different forms, colors and sounds.  I consider us lucky because he sleeps throw the night since the beginning of the second months.
He's doing really well in tummy, he holds his head up and almost turn from tummy to back. Until last week he only took his bath with me since than we're transitioning to his baby bathtub. 
Sometimes I was wondering maybe I did something wrong, I spoiled him that's why he's like a little monkey always hanging on me. But every time I calmed myself with the thought that that's my job that's why I'm here for him. And now that I see him transforming into a confident, exploring, happy boy I'm not worried anymore.

Ebben a 2 hónapban 2 dolog volt amit sokat használtunk és Ati nagyon élvezett. 
In this 2 months there were 2 things that we used often and Ati likes them a lot. 

Baby playmat
Most, hogy már érdeklődik a dolgok iránt az egyik kedvence a játszószőnyeg, nagyon tetszenek neki a lógó, zenélő állatkák. Ezen felbuzdulva akarok is venni neki egy a kiságy fölé akasztható zenélő, forgó játékot, szerintem azt is élvezné már.

Now that he enjoys so many things one of his favorite is his playmat, he likes the different sounds and toys. I think I should bay him a crib mobile he would really enjoy that.


Infant to toddler rocker
A másik ami sokszor jól jött a kisszéke. A reggeli rutinom nem tudnám enélkül megcsinálni, Ati ebben ül mellettem végig és nézi mit csinálok vagy játszik a fürdősapkámmal. Van rajta egy rezgő funkció amit nagyon élvez, sokat is használjuk.

The other thing that came handy many times in the past months is his rocker. I couldn't do my morning routine in the bathroom without it, Ati sits in his chair and watching what I'm doing or playing with my shower cap. It also has a vibrating function that he likes a lot so we use it often.  



8 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak vagytok és továbbra is jó egészséget kívánok nektek :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy jól vagytok és minden rendben :).
    Szerintem nincs ilyen, hogy "elrontottad", vagy rosszul csinálsz valamit, a Te babád, Te érzed, hogy mi jó neki, mitől érzi komfortosan magát, szerintem ezt ösztönösen érzi az ember, ha attól, hogy sokat van karban, akkor attól :). Ha majd elkezd mozgolódni, mászni, akkor már úgysem lesz annyit karban :).

    VálaszTörlés
  3. Mindig örömmel olvasom az újabb és újabb posztjaidat, tündériek vagytok! :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, még csak most látom ezt a bejegyzést (mondjuk a saját blogomra se léptem már vagy egy hónapja)! Jaj, nagyon aranyos a baba! Tudom, nem kéne hasonlítgatni, de én szívesen olvasom a hasonló korú babákról a bejegyzéseket, legalább nyújtanak egy kis vigaszt, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal (ha vannak). Én pont fordítva vagyok vele, az első két hónapban elvolt Misi nélkülem, most viszont már kifejezetten hisztizik, ha nem veszem fel. Ez kicsit még furcsa nekem, először nagyon aggódtam, hogy valami baja van és azért sír, de rájöttünk az okára :-) Nappal pihenőszékbe teszem szintén, csak olyan lógatós játék nincs hozzá (hamarosan lesz), így hamar megunja, hogy csak fekszik és néz. Az ágy fölött van forgó, azt szereti nagyon.

    VálaszTörlés