2014. február 5., szerda

tarte - the bright time


Név: Tarte - the bright time 
Ár: $10 ~ 2.300 Ft

Karácsony körül szereztem be ezt a kis csomagot a Sephora polcairól. Már használom egy ideje, így gondoltam épp ideje, hogy megosszam veletek a véleményem. 

A csomag két mini teréket tartalmaz a Tarte új termékei közül, egy olajat és egy szemkrémet. Ahhoz képest, hogy ezek messze nem a teljes méretű termékek igen sokáig tartanak, már használom őket jó pár hete és még a felénél sem tartok. 
Engem már a csomagolással megnyertek, a lila és az arany remek kombináció hát még a bambusz a szemkrémnél, szerintem nagyon eltalálták. 



tarte - pure maracuja oil
Az olaj nem tartalmaz mást csak maracuja olajat, semmi adalékanyag. Sokan emlegetik "csoda olajként" hiszen rengeteg hasznos anyagot hordoz magában melyek szinte csodát tesznek a bőrrel. Gazdag C vitaminban, foszforban, kálciumban és a bőr számára szükséges zsírsavakban. Mivel nem tartalmaz egyéb kemikáliákat az irritáció és allergia esélye is jelentősen csökken ami jó hír az érzékeny bőrűek számára. Amit ígérnek a leírásában az nem kevésebb mint, hogy használatával csökkeni fognak a ráncok, a bőr puhább lesz, hidratált, felfrissült és csökkennek a bőrhibák. Túl sok a jóból, nem csoda, hogy szkeptikusan álltam hozzá...
de tényleg működik. A bőröm valahol a kombinált és zsíros között helyezkedik el évszaktól és étkezéstől függően, így kicsit tartottam tőle, hogy olajat maszatoljak  rá. Első este mikor kipróbáltam jött a döbbenet, hogy a bőröm egy pillanat alatt felitta és nem hagyott maga után semmi olajos érzést. Aztán időről időre láttam a pozitív hatásait, a bőrőm valóban szebb, egyenletesebb a felszíne, tisztábbnak tűnik. A ráncokon egyelőre nem vettem észre változást, de remélem ez is csak idő kérdése.
Pár cseppet használok az arcomra plusz párat a nyakamra és dekoltázsomra, ebben az üvegcsében 7 ml van ami még biztos vagyok benne, hogy sokáig elég lesz. Bár a teljes méret elég drága (50 ml 10.600 Ft), ha azt nézzük, hogy hosszú ideig elég lesz akkor már bőven megéri.


tarte - maracuja C-brighter eye treatment
A maracuja olaj mellett tartalmaz antioxidánsokban gazdag mangót, kókuszt és rizsmagot ami segít lelassítani az öregedést és csökkenti a már látható jeleket.
Az állaga nagyon kellemes, könnyű, gyorsan felszívódik nem hagy maga után zsíros érzést. Sajnos még itt sem vettem észre, hogy a ráncok csökkenének de a szemem valóban frissebbnek és üdébbnek tűnik reggelre.

A szemkrémnél nem tapasztaltam igazán nagy csodát, olyat amit egy jobb szemkrém ne tudna, így nem hiszem, hogy beruházok a teljes méretű kiszerelésre. Az olajjal viszont nagyon boldog vagyok, jól bevált és nagyon kiadós. Megjött a kedvem hasonló olajok kipróbálására is, ha egy olaj ilyen remek munkát végez mindenféle adalékanyag nélkül ami a krémekben van akkor megéri velük kísérletezni.

Próbálatok már hasonló olajakat? Mit gondoltok róluk, melyiket érdemes még kipróbálni?

2 megjegyzés:

  1. Imádnivalóak! Ha egyszer eljutok egy olyan helyre, ahol kaphatók Tarte termékek, biztosan feltankolok majd :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, érdemes feltankolni, tényleg nagyon jó dolgok. :)

      Törlés