2016. január 11., hétfő

Egyszerű, gyors és finom banános muffin

Nálunk mindig van itthon banán de férjem is, és én is csak frissen szeretjük, ha már kicsit túlérett akkor nehezen fogy el. Ezt a receptet nemrég találtam és gyorsan ki is próbáltam, tökéletes az érettebb banánok felhasználására és a legjobb, hogy percek alatt el lehet készíteni és kész is a finom muffin.


Hozzávalók:
  • 1,5 bögre liszt 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só
  • 3/4 bögre cukor (én barnát használok, de lehet fehér is, ki mit szeret)
  • 1/3 bögre olvadt vaj
  • 1 tojás
  • 3 banán összetörve (mi úgy szeretjük ha maradnak kisebb darabok, de lehet teljesen pépesre is)
  • ízlés szerint 1 teáskanál fahéj, vanília, 2 marék tört dió, 2 marék tört csoki
A  lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót külön egy tálban összekeverem majd egy másik edényben összekeverem a cukrot, vajat, tojást, banánt és a választható egyebeket. Ha a banános keverék elég sima hozzákeverem a liszthez. Ha a tészta túl sűrű tejjel lehet hígítani. Ne hagyjuk a kész tésztát sokáig állni, ha összekevertük gyorsan tegyük a formákba és mehet is a 190 fokra előmelegített sütőbe és 15-20 percig sülni. Ne hagyjuk bent sokkal tovább és ne hagyatkozzunk a villás próbára, mivel ha banános részbe szúrunk az akkor is ráragad a villára ha a muffin többi része már kész, inkább figyeljük a színét.  Ebből az adagból nagyjából 9-10 muffint lehet készíteni. 

És a legnagyobb elismerés, hogy még a fiam is szeretni, pedig a banán nem tartozik a kedvencei közé. De ez nem fogyókúrás recept, egy muffin min. 190 kcal.


1 megjegyzés:

  1. Hú, nagyon finom! :D A szottyadt banánok felhasználására kerestem muffin receptet, ennél jobbat nem is találhattam volna. Köszi! :)

    VálaszTörlés